Nu de parkeerdruk in Rotterdam steeds groter wordt en wijk na wijk als een soort ‘landverovertje’ in handen valt van de politieke partijen die vinden dat voor openbare ruimte door automobilisten betaald moet worden (GroenLinks en de Partij voor de Dieren openlijk voorop) zal mobiliteitswethouder Judith Bokhove ook een besluit moeten nemen wie van de bewoners voor een parkvergunning in aanmerking komen. In de praktijk blijkt dit in Rotterdam niet iedereen te zijn. Wel wie staat ingeschreven in Rotterdam, maar niet wie de eigenaar van het huis is.
Dat woningbezitters niet in aanmerking komen voor een parkeervergunning als zij hun huis hebben verhuurd is logisch, maar er blijken ook woningbezitters te zijn voor wie hun huis in Rotterdam een 2e huis is. Dat staat niet leeg, maar wordt slechts delen van de week bewoond en in uitzonderingsgevallen ook gebruikt als een soort mantelzorgwoning. In het laatste geval is daar sprake van als ouders of kinderen (in de buurt) moeten worden verzorgd.
De Rotterdamse ombudsman heeft een klagende huizenbezitter uit het Kleiwegkwartier doorverwezen naar wethouder Bokhove, omdat hij en zijn vrouw staan ingeschreven in een dorp in Friesland, maar – afhankelijk van de werksituatie en familie verplichtingen – ook geregeld in hun huis aan de Juliana van Stolberglaan verblijven. Zij komen dus tot nu toe niet voor een parkeervergunning in aanmerking en willen dat wel.
‘’In het uitvoeringsbesluit is dus onterecht geen rekening gehouden met bewoners die over 2 huizen beschikken’’, laat de Rotterdamse Fries weten.
Wethouder Bokhove moet uitspraak doen.